Sawatdee Kha!
Van 12 nachtjes slapen naar dit moment, het begin van mijn reis in Chiang Mai. De tijd vliegt. Behalve dan wanneer je gaat vliegen. Ondanks dat je je er helemaal op instelt en weet dat je anders nergens komt, is het toch een hele opgave. Sjouwen met je bagage, wachten, inchecken, wachten, boarden, wachten, tassencontrole, wachten, taxi?n, de lucht in, wachten, overstappen, inchecken, wachten, tassencontrole, wachten, taxi?n en weer de lucht in. En met een beetje pech herhalen deze activiteiten zich nog één keer, zoals in mijn geval, en dan kun je eindelijk de frisse buitenlucht in met je bagage en een jetlag. Ik hoop dat ik de dag mee mag maken dat teleportatie uitgevonden wordt.
Maar... wat was het een lange reis waard! Alles wat iedereen zegt en schrijft over Thailand kan ik één avond al bevestigen. De mensen zijn vriendelijk, zo vriendelijk zelfs dat ik als Nederlander mezelf afvraag of ze iets van me nodig hebben, 's avonds is het nog steeds ongeveer 25 graden, en het belangrijkste voor de Nederlander, je kunt hier avondeten voor 3(!) euro inclusief drank en fooi. Chiang Mai is een knus en gezellig stadje, meer een dorp eigenlijk. Het lijkt alsof je een paar jaar terug in de tijd gaat. Iedereen leeft, drinkt, eet en doet aan karoake op straat. Het verkeer rijdt overal en nergens. Kortom, het is overal een gezellige drukte. Ik denk dat ik het hier wel een paar maanden vol ga houden.
Wat ik nog meer bevestigd heb gekregen vandaag is dat de media er goed in zijn mensen ongerust te maken. De overstromingen in Bangkok zijn erg, maar het centrum is nog altijd droog en op het vliegveld van Bangkok was er niets van te merken. Ik had gisteren en vandaag zelfs geen vertragingen. Ik heb mezelf voor niets dus de hele week druk gemaakt. Tel daar een reis van 24 uur bij op en dan ben je wel redelijk uitgeput. Nu op tijd naar bed, want morgen is mijn eerste werkdag. Ik ben benieuwd of ik hier ook een koekje bij de koffie krijg..;-) Nieuwe update en foto's volgen snel!
Lieverd!!
wat fijn dat je goed en veilig aan bent gekomen! Morgen al je eerste werkdag toch? Thailand is super! geniet en veel succes morgen! XXXXXXX
Wow, wat kun jij schrijven! Prachtige verslag, kan niet wachten op het volgende. Enjoy yourself en houd ons ervan op de hoogte!
Fijn dat je goed bent aangekomen! Niets gelogen, toch? Dikke jaloezie vanuit Hilversum!
Yes, je bent veilig aangekomen!!! Geniet van alles en heel veel schrijven.
xxx, Bar
Yes!!! je bent er!! Heel veel plezier! geniet ervan!!! Dikke kus uit een grauw en grijs amsterdam!
Hallo Esmee,
fijn dat je goed gearriveerd bent. Je hebt alleen wel meer kans op iced coffee of iced tea op je werk dan op kaafae rawn (warme koffie). En dat koekje moet je zelf maar een keer bakken.
Ga lekker genieten!!
Bas en Els
Je moet daar zeker naar Rooftop (bar) gaan. Hele relaxde sfeer en veel backpachers enzo. geniet er lekker van mop!! XXX
Sounds good! :D Werkse voor morgen! X
Hallo Esmee,
Vliegen .... het is ook niet mijn hobby, inderdaad vooral het gedoe voordat je de lucht in gaat. Maar dan heb je ook wat .... fijn dat je er bent en dat het gevoel goed is. Leuk om je ervaringen te lezen. Succes met de olifanten/op je 1e werkdag!!
Hey Esmee,
Fijn om te lezen dat je goed bent gearriveerd!! Ah heerlijk klinkt het nu al :) Ben heel erg benieuwd naar de rest van je verhalen!!!
x Floor
Ps. Als 'malaria-expert' ;) zal ik even benadrukken...neem de pillen alleen als het moet en maak al.tijd. de kuur af...anders kun je resistent worden! Oh en wij konden ze declareren bij de verzekering, dus dat was fijn....
He Essie, wat fijn om te lezen dat je nu al een goed gevoel hebt daar! Ben mega benieuwd naar je volgende verhaal. Geniet ervan, X
go girl! xxx
Fijn te horen dat je goed bent aangekomen! Ook blij te horen dat het je allemaal waard is geweest :-)
Ik hoop dat de eerste werkdagen je bevallen!
Esmeetje verovert de wereld! let maar op!
liefs,
Lieve Esmee,
Geweldig, jouw reisverhaal, wat een ervaring. Verheug mij nu al op het volgende verhaal:-)
liefs,
Maryla